Nynkevries.reismee.nl

"I'd be crying if I were you"

Hallo allemaal!
Een vrij late update, maar niets is gegaan zoals ik had verwacht en daardoor had ik maar heel weinig internet!
De laatse keer vertelde ik dat ik donderdag zou vertrekken naar de eerste wwoof host. Ik denk dat ik het wwoofen misschien niet duidelijk heb uitgelegd, dus dan nu! Met het wwoofen werk je op een boerderij voor een host. Het is geen echte baan, want je wordt niet betaald. In ruil voor je werk, krijg je kost en inwoning. Je hebt aan het einde van je verblijf dus geen extra geld, maar omdat je niets hebt uitgegeven, heb je als het ware geld over.
Donderdag ben ik dus vertrokken uit Melbourne met de trein. Daarna overgestapt naar de bus. We hadden afgesproken dat ik zou bellen als ik in de bus zat; dan zouden zij weten wanneer ze me op moesten komen halen. In de bus heb ik gebeld. Geen gehoor. Nog een keer, nog een keer, nog een keer; ik denk dat ik zeker 10x heb gebeld in een uur (de duur van de busrit). Steeds zonder gehoor, dus op een gegeven moment stond ik in Rye, alleen, met rugzak. Een heel zware rugzak. Nog een paar keer gebeld, geprobeerd te sms'en, maar niets. Toen ben ik maar naar een cafe gegaan waar ik het verhaal heb verteld. Ze waren echt ontzettend lief en hebben me geholpen. Ik mocht mijn rugzak daar laten, wat heeeel veel scheelde! Ze hebben me ook naar een internetcafe verwezen (er was er maar 1 in het hele dorp!). Daar aangekomen, bleek hij dicht te zijn.. Hij is 7/7 open, van 8am tot 9pm, maar net die donderdag gesloten. Zonder reden. Toen ben ik naar een ander cafe gegaan waar een mogelijkheid zou zijn, maar dat was wifi en ik heb geen laptop mee. (Even tussendoor, het backpacken is echt heel erg ge-upgrade; eigenlijk heeft iedereen een laptop of ipad mee en de meeste 'backpackers' reizen gewoon met koffer.. Sta ik daar met grote, zware, warme rugzak....)
Maar goed toen in dat cafe was er een vrouw en die heeft me aangeboden een lift te geven naar het volgende dorp, waar de bibliotheek was. Het was echt zo'n plaats waar iedereen elkaar kent, dus ik ben met haar meegegaan, In Rosebud naar de bibliotheek; het internet deed het niet. Ze hadden geen idee waarom, dit was nog nooit eerder gebeurd. Ganz toll..
Terwijl ik aan het wachten was op een bus terug naar Rye, kwam dezelfde vrouw toevallig weer langs. Zij heeft me meegenomen naar haar huis, waar ik het internet kon gebruiken. Ik heb een mail gestuurd naar de oorspronkelijke hosts, nog een poging tot contact. Tegelijkertijd heb ik ook een mail gestuurd naar een andere host. Zij hadden me al een plek aangeboden, maar omdat ik naar de pastaplek zou gaan, lukte dat niet. Ik heb hen uitgelegd wat er aan de hand was en gevraagd of ik alsnog kon komen. Toen ben ik teruggegaan naar het cafe. Daar heeft de eigenares me een slaapplek aangeboden voor de nacht; ik kon niet meer terug naar Melbourne. Ik werd daar ook opgebeld door de nieuwe hosts en zij zeiden dat ik er altijd terecht kon. Dat was allemaal wel fijn natuurlijk; anders stond ik daar in een dorp, bijna zonder geld.. De rest van de dag (bon, vanaf 4h - ik was daar om 11h30) ben ik lekker naar het strand gegaan. Rye ligt op een schiereiland, het meest zuidelijke van Australie en bijna volledig bestaande uit national parks; heel erg mooi! Begin avond zijn we naar het huis gegaan van de eigenaars van het cafe en ze hebben me eigenlijk gelijk meegenomen op een toer rond het schiereiland, langs allemaal national parks en door 2 miljonairsplaatsen, Sorrento en Portsea. Heel lief en leuk dat ze dat deden! Die avond hebben ze me ook gezegd dat ik het hele weekend kon blijven en, nog beter, dat ik zondag met hen mee kon rijden naar Melbourne; zij gingen toch. Vrijdag en zaterdag ben ik naar Sorrento gegaan, het dorp in en naar het strand. Het waren de warmste dagen van de hele zomer en ik was net toen op een schiereiland. Er zijn ergere plekken om te stranden (leuke woordspeling!)
Op zondag heb ik de hele dag meegewerkt in het cafe. Ze waren onderbemand, dus het minste wat ik kon doen was voor de dag inspringen. Het is het drukst bezochte cafe van de kust, dus het was heel hard werken maar wel leuk! En daarna heb ik ook een baan aangeboden gekregen. Dat is alleen voor de periode rond Pasen, dus dan ben ik er niet meer en het is ook niet te combineren.. Maar toch leuk. Eind van de middag zijn we naar Melbourne gereden waar we afscheid hebben genomen. Ze vonden mij echt heel leuk haha De vrouw had tranen in haar ogen en de man zei alleen maar hoe hij me zou missen en dat ik terug moest komen enz enz. Toen heb ik de trein genomen naar de nieuwe hosts en zij hebben me wel opgehaald.
Julieta is Filipijnse en George is een Zwitser. Ze hebben niet echt een boerderij - ik zoek het er wel een beetje op uit, want ik heb niet echt zin om stront te scheppen.. Hij maakt ruiten schoon en stoomt tapijten en zij heeft een beautysalon met massage, facial, mani/pedi en ze heeft haar eigen productenlijn. Eerlijk gezegd begrijp ik niet echt waarom ze wwoofers aannemen want er is echt maar heel weinig werk.. Waar ik nu voornamelijk mee bezig ben, is een fundraiser. Een vriendin van Julieta organiseert een hele grote garage sale dit weekend om geld in te zamelen voor de vriend van haar dochter. Hij is een van de Bali 9 en zit gevangen in de Kerobokan gevangenis, degene waar nu al heel lang geen enkele controle is door rellen en overname.
Zijn ouders sturen hem geen geld meer en in de gevangenis moet je zelf voor je eten, kleren, slaapplek enz betalen.. Daar zijn we heel hard mee bezig; echt ontzettend veel werk. Iedereen brengt allemaal spullen die vies zijn en alles door elkaar dus dat moet schoongemaakt worden en dan gesorteerd. Niet heel spannend maar wel voor een 'goed doel'. En de mensen die ik help zijn heel aardig. Ik word trouwens non-stop gekoppeld aan iedereen. In Rye aan de zoon van de eigenaars - hij is 28 - en nu hier aan ongeveer elke jongen die er is; zoon, winkelbediende enz
Gister had ik echt een stomme rotklus.. Ik moest in het hele huis de jaloezieen schoonmaken.. Uit ervaring: koop NOOIT jaloezieen! Het is het niet waard..
Dat was voor de ochtend en jullie zullen nooit maar dan ook nooit raden wat ik gistermiddag heb gedaan. Ik ben goud gaan zoeken. 'No joke'. Het is de grootste hobby van George en ik wilde wel mee om dat een keer te doen. We waren daar echt met een metaaldetector en zo'n hakhouweel haha Het begon alleen na een paar uur te regenen dus we moesten eerder terug en hebben niets gevonden:( Maar het was wel leuk om te doen!
Ik weet dat dit een vrij lange update is, maar er is veel gebeurd en ik ben ook nog niet klaar.
Even een paar dingen over de hosts! Ze zijn allebei heel aardig en lief hoor maar er zijn echt een paar rare dingen!
Ze hebben bv een vogel als huisdier, eentje die kan praten. Dat is echt hun kindje en elke keer als ze het huis verlaten zijn ze zeker 5min bezig met afscheid nemen, ook voor het slapen.. En hij eet alles wat zij eten, maar echt van hun bestek; maar zo'n beest pikt dan een beetje aan alles en dan stoppen zij het in hun mond. Hij heeft ook 3x per dag sex op het hoofd van Julieta, dat is echt belachelijk om te zien haha Het is wel een grappige vogel en hij praat echt best wel goed. Hij geeft ook de hele tijd kusjes, zegt dan echt 'kisskiss' en als hij zoent, smakt hij echt! Hij komt ook de hele tijd op je schouder of hoofd zitten.
Verder hebben ze de grootste theepot/kopjes verzameling die ik ooit heb gezien. Maar ze gebruiken ze ook allemaal. Dus s ochtends zet ik thee in een met veel goud bezette theepot en drink ik uit een kopje uit 1875.. Oh en ze gebruiken ook altijd het zilver, maar echt duur zilver..
Geroge gaat ook elke avond naar buiten voor een 'bad smoke'; een joint. En er zijn nog veel dingen maar die ben ik alweer vergeten!
Het is vandaag officieel herfst geworden en dat is het ook echt.. Al sinds zondagavond. Het is gelukkig nog wel warm, maar veel flash flooding in heel Victoria en New South Wales en zware stormen.
Heel veel liefsss
Nynke
PS Ik heb weer nieuwe schoenen:) Maar dit was eerlijk, want mijn slippers zijn kapot gegaan. Oh en deze heb ik nog gratis gekregen ook! Ze waren van een vriendin, voor de garage sale, maar ik mocht ze hebben. Woohoo Oh en ik heb ook een portemonneetje gekregen ennnnn echt heel chill: een horloge van DKNY! Echt belachelijk en ik heb alles geweigerd, maar ze hebben het toch gegeven. Het horloge was van Julieta en zij gebruikt het nooit.. Leeuk!

Suzanne

Wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen!!! Wij zijn inmiddels alweer sinds zondag in Sydney. Eerste twee dagen heerlijk weer, gisteren vreselijk veel regen, vandaag droog en warm tot ongeveer 17 uur. Ik hoop dat je niet te veel regen krijgt, voor hier wordt voor de maand maart elke dag regen voorspeld en de eerste overstromingen zijn al een feit, voor Sydney vrezen ze komende zaterdag overstromingen????????. Maar goed, wij vertrekken dan weer. We blijven je volgen! Liefs, Suzanne

Mech

Nou Nini, één ding is zeker.......tis niet saai!!!
Heel leuk, zo'n uitgebreide update. Wel, hier mis je niks hoor.....buiten is het grijs (niet koud, wel grijs) en alles blijft zo'n beetje tzelfde, geen schokkende zaken.
Had vanmiddag wel bijna een hond gehad. Die liep duidelijk verdwaald over de Marnixlaan, zigzaggend, dus een paar keer bij-ijna onder een auto. Was eng om te zien. Heb geprobeerd m te lokken met tictacjes (bij gebrek aan hondenbrokjes, die heb ik niet elke dag bij me....)maar dat lustte hij niet en liet zich ook niet pakken. Ik hoop dat hij niet onder een voiture is gekomen.
Take care en oppassen met wie je meerijdt...........(hearhear, tante Mech)
Tot gauw,
liefs
Mech (ook namens Cees natuurlijk)

oma Boeser

Liewve, dappere Nynke, Opa en ik hebben met veel belangstelling je brief gelezen. Je hebt het moeilijk gehad en ik kan die host wel schieten.Heel slechte ervaring voor jou en daar heb je je dan heel flink oorheen geslagen| Gelijkertijd heb je dan ook weer de hulpvaardigheid en hartelijkheid van mensen ervaren. Wat een ervaringen. Wat ga je nu doen in Melbourne? Heel veel liefs van ons en we zijn trots op je|