Nynkevries.reismee.nl

Bye bye Australie.....

Hallo allemaal!!!

Dit zal niet een hele lange update worden, maar wel een afsluiter!

Weer terug in Perth was het echt steeds een beetje het 'einde'. We hadden allemaal nog ongeveer 2 weken en dan zou alles verder gaan; Anna naar huis, Johanna en Clara naar Sydney en ik naar Darwin. Wel heel leuke weken, veel uitgaan en shoppen haha

Na een tijdje kwam ik wel een beetje in geldnood, dus ik heb nog een dag 'fundraising' gedaan - afschuwelijk! Je moest met zo'n stomme collectebus staan en dan ook nog voor 'the environment'. Ik heb het niet al te serieus gedaan, maar juist daardoor meer geld verdiend haha Ik denk niet dat ik vaker dan 5x heb gezegd waarvoor ik collecteerde. De avond ervoor waren we ook uitgegaan, dus dat maakte het niet veel beter.. Maar goed, ik had geld nodig! Terug in de hostel werd het beter, een paar mensen waren erachter gekomen dat ik als masseuse had gewerkt en waren bereid te betalen voor massages - perfect!

Een van de dagen ben ik met Maria mee gegaan om een piercing te laten zetten. Afschuwelijk! Het was geen normale piercing, maar een diamantje in haar rug, wat echt als een soort implantaat in de huid wordt gezet. Zij lag op haar buik en zag niets maar ik stond braaf bij haar hoofd om haar hand vast te houden. Ze was echt aan het creperen en het zag er verschrikkelijk uit. Na afloop ben ik bijna flauw gevallen, in plaats van Maria haha

Diezelfde avond waren we allemaal in de hostel en opeenswas er een beetje commotie. Er zou een inspectie langs komen, dus iedereen moest de bedden schoonmaken. Een paar uur later hingen er officiele papieren op de voordeur: de eigenaar heeft geen vergunning om zijn pand als hostel uit te baten en dus wordt de hostel gesloten. Evacuatie op maandagmorgen, onder leiding van de brandweer. En er was permanente security tot de maandagmorgen. Echt heel vreemd! Hoe kun je nu een hostel hebben waar iedereen van weet, met 170 gasten, en geen vergunning hebben? Op Zondagavond bleek dat er toch nog een paar kamers open mochten blijven, dus wij konden gelukkig blijven. Erg fijn, want we waren te lui geweest om andere accomodatie te zoeken en alles was volgeboekt haha

Op Maandag bleek dat ik de accomodatie niet eens nodig had. Ik werd rond 13h gebeld door Anna, of ik op een roadtrip wilde gaan. Natuurlijk! 2 uur later zaten we in de auto; Anna, Robert - een Duitse jongen - en ik. We zijn naar Cervantes gereden en hebben daar de eerste nacht geslapen. Of ja, 'geslapen'. We hadden enkel een heeeeele kleine auto en daar zouden we ook in slapen. Ik had de achterbank, maar met de 2 voorstoelen volledig naar achter en naar beneden is dat niet zo fijn als het klinkt. Zeker in een mini-auto. Ik heb letterlijk geen oog dicht gedaan en was eeerg blij dat we de volgende ochtend om 5u zouden opstaan. Ik denk niet dat ik dat ooit eerder heb gehad!

De reden dat we zo vroeg zijn opgestaan is dat we zonsopgang in The Pinnacles Desert wilden zien. Dat was het echt waard! We waren helemaal alleen, in het donker, in een gigantische woestijn met rare rotsformaties. Langzaam kwam de zon op en kon je meer en meer zien, wat het alleen maar meer onwerkelijk maakte! En al die tijd waren we helemaal alleen, echt super! Na een tijdje zijn we weggereden, door op roadtrip.

We zijn gestopt in Dongara/Dension, een heel beroemd vissersdorp. Dat was alles behalve spannend haha Robert had ervan gehoord en het was helemaal niets. Heel mooi, omdat de hele Westkust gewoon prachtig is, maar niet iets speciaals. Daarna zijn we doorgereden naar Geraldton, een grote stad en bekend voor backpackers. Ook hier was echt niets haha Van daaruit zijn we doorgereden naar onze 'eindbestemming'. De hele rit was door de echte outback: droogte, vuurrode aarde, struiken en bomen, geen stad/dorp/auto/mens en honderdduizend vliegen!

Rond 18h kwamen we aan in Sharks Bay. Dat is een van de grootste beschermde natuurparken van Australie, halverwege de Westkust. Daar heben we de strand-BBQ's gebruikt, aan het strand gegeten en toen zijn we een slaapplek gaan zoeken. Je mag de auto namelijk niet gewoon ergens parkeren - zelfs niet op een parking - en dan daar slapen. Er zijn alleen heel veel patrouilles dus het is vrij lastig een goede plek te vinden. Uiteindelijk toch gelukt en weer proberen te slapen. Anna wilde de achterbank; no problem haha

De volgende ochtend hebben we ontbeten boven de golven en zijn we naar Monkey Mia gereden. Dat is een deel van het natuurreservaat waar wilde dolfijnen veel voorkomen. Het is het paradijs. Witte stranden, ongelooflijk zacht en fijn zand, duinen, palmbomen, bloemen, onvoorstelbaar helder water en hele mooie kleuren zee! Dat was echt heeeeel leuk wakker worden! We zijn daar de dag geweest, echt heerlijk! In de middag moesten we jammergenoeg terug de auto in. We hadden besloten de hele terugrit in 1 keer te doen; niemand kon nog een nacht in de auto aan. Dat hele 'avontuurlijke leven' is volgens mij overschat hoor! Slapen op vliegvelden, in auto's enz klinkt altijd spannend maar is werkelijk afschuwelijk..

We hadden dus een rit van 850km te gaan.. Door de outback, met werkelijk niets om ons heen! Het werd na een tijdje ook lastig omdat het donker begon te worden . In Australie, en zeker in de outback, betekent dat veeeel loslopende dieren op de weg. Kangaroos, wallabees, koeien, enz enz. Het was dus echt goed opletten of je lichtgevende ogen zag aan de kant van de weg.. Toen we uiteindelijk om 1u 's nachts terug waren, ben ik naar bed gerend ongeveer - het was hemels!

Toen braken mijn echte 'laatste dagen aan'. Ik heb nog een griepvaccin gehaald, met al de airco/reizen/vliegen. Weer bijna flauwgevallen haha

Mijn laatste dag ben ik naar Kings Park gegaan, een heel groot park in Perth, in de hoogte. Je kijkt daar dus uit over heel de stad en de rivier; very nice! Daarna moest ik pakken, een echte uitdaging.. Ik heb veel nieuwe dingen gekocht, maar niet per se extra bagage dus ja.. Maar het is gelukt! 's Avonds ben ik met Maria en Anna uit eten gegaan en toen afscheid genomen:(

Ik ben nog een tijd met een paar Fransen geweest en daarna heeft een Engelse jongen me een lift naar het vliegveld gegeven. Daar was ik rond 2u, echt exact op tijd voor de Champions League finale haha Dat was wel geluk, want ik wilde niet nog een keer proberen te slapen op het vliegveld; goede timing! 's Ochtends om 8h30 had ik toen mijn vlucht naar Darwin. Daar kwam ik, inclusief vluchttijden en tijdsverschil (van 1.5 uur, om het maar makkelijk te maken..) rond 14h aan. Die dag heb ik niet bijzonder veel gedaan; ik was kapot!

Darwin zelf is eeeerg klein en eeeerg warm! Er is echt bijna niets te doen! Wat wel leuk is, is dat er hier een paar mensen zijn die ik rond Australie heb ontmoet en nu dus terug zie! Ik ben uitgegaan met 3 Engelsen uit Perth, naar de Mindill Sunset Markets geweest met nog een Engelse, ook uit Perth en morgen komen er een paar die ik in Bali heb ontmoet!

Donderdag ben ik naar een groot krokodillenpark gegaan, heel leuk! Ze hebben daar 6 van de grootste krokodillen ter wereld, degenen in captivity dan. Een van de krokodillen was trouwens degene uit Crocodile Dundee, leuk he?! Ik heb een baby-krokodilletje vastgehouden en die voelen heel anders dan je denkt! Heel zacht! En de staart is echt net plastic! Er was ook een voedingsessie van de krokodillen, maar de krokodil die nu aan de beurt was, was een beetje ziek en niet al te enthousiast om te eten.. Ik heb nog wel een andere voedingssessie gezien; van een python! Echt heel vies en onnatuurlijk! Hij at een grote rat; kaken er omheen en dan slikken. Echt niet normaal! En dan eet hij ook gewoon twee maanden niet meer! Oh en pasgeleden heeft een slang een hond opgegeten. Stel dat eens voor! Hij kauwt niet, maar duwt het voedsel naar binnen en blijft slikken. EEN HOND.

Gisteravond ben ik met een paar jongens die ik hier heb ontmoet naar het casino gegaan, heel leuk! Geen zorgen, maar ik begrijp waarom het makkelijk verslavend kan zijn! Daarna zijn we weer terug gegaan naar de stad en daar uitgegaan.

Mijn laatste dagen in Australie zijn nu echt aangebroken! Ik heb mijn tickets naar Brussel geboekt en land op 24 Juni. Maaarr dat is pas over een maand! Dinsdag vlieg ik naar Bangkok! Daar heb ik dan 1 dagje en dan vertrek in naar Cambodia! Een kleine 2 weken heb ik dan in Cambodia en dan ga ik naar Vietnam voor 2 weken! Ik kan niet wachten!

Tot over minder dan een maand!

Veel liefs,

Nynke

beppe en tante aafke

Wat fijn dat je ons op deze manier hebt laten meegenieten van je reis en verblijf. Indrukwekkend, leuk, spannend, avontuurlijk, prachtig. Nu de laatste maand. We verheugen ons erop je in juli weer te zien.
Maar eerst genieten van je bezoek aan z.o. azië. Een veilige thuisreis!
Liefs, beppe en tante aafke