Melbourne!
Hi allemaal!
Het volgende verslag en dus een waargemaakte belofte: het is Melbourne geworden!
Maar eerst nog een stukje Sydney! Zaterdag heb ik met een ander Zweeds meisje ontbeten, heel chill want de hostel heeft een heerlijk terras buiten! Daarna ben ik naar een reisbureau gegaan, speciaal voor backpackers. Daar heb ik een busticket naar Melbourne geboekt voor de Greyhound; het typische busvervoer door heel Australie voor backpackers. Daarna ben ik - eindelijk - naar de haven gelopen. Het was best lang, maar nog steeds strakblauw en 25 graden,dus ik heb me er maar overheen gezet.. Het was heel leuk dat het zulk mooi weer was, omdat je zo Sydney Opera House op z'n mooist ziet! Dan reflecteren de panelen het zonlicht en krijg je echt een mooie schittering op het water!
Opera House was heel mooi, maar mijn eerste indruk ervan was dat het metname klein was.. Dat kwam doordat er aan de kade waar ik stond net een gi-gan-tisch cruiseship had aangelegd dus in vergelijking daarmee, en in de verte, verdween het echt op de achtergrond.
Verder langs de kade gelopen tot The Rocks, een oorspronkelijk Europese vestiging. Daar echt vrij lang aan het water gezeten, heeeel fijn. Doorgelopen tot Harbour Bridge en daar kan geen cruise ship tegenop! Het water eronder is heel onrustig, wat het nog leuker maakt. Het maakt het nog 'ruiger'; het industriele van de brug en dan het 'woeste water' haha
Aan het eind van de middag ben ik weer teruggelopen en nog naar Paddy's Market gegaan. Dat is de grootste overdekte markt van Sydney en heel leuk! Je hebt er echt alles.. 's Avonds ben ik nog met een Zweed en Duitser geweest en toen dodo:)
Zondag voor tien uur uitchecken, maar mijn bus naar Melbourne vertrok pas om 20h.. De dag in parken geweest, door de stad gelopen en toen wat gaan eten. De nachtbus naar Melbourne duurde 12uur, maar door een rare fout hadden we 1uur vertraging in Canberra; een dubbele boeking.. Heel fijn aangezien dit een stop betekende waar iedereen alles moest laten zien enz, van 1h - 2h am.. In de bus zat ik naast een Duitser die ook alleen reisde en het was zijn verjaardag - echt stom voor hem lijkt me..
Toen maandagochtend om 9u in Melbourne aangekomen, In de hostel kon ik pas om 14h inchecken, dus ben ik maar een beetje rond gaan lopen door de stad. Melbourne is heel anders dan Sydney! Veel artistieker en, wat backpackers betreft, veel afstandelijker. Ik zit in een hostel waar NIEMAND de kamer verlaat overdag, en ik slaap met 10mensen (of ja, 'slapen'..) Niemand wil iets doen, dus dan ga ik maar alleen!
De eerste avond heb ik nog met een andere Duitser gegeten, maardie ging daarna weer door dus daarmee was de enige buitengaanderweg..
Gister heb ik de gratis City Circle tram genomen die rond de stad gaat. Daar uitgestapt bij het Melbourne Museum en het National Exhibition Centre. De tweede was in een heel mooi gebouw, aan het einde van een groot park. Daar ben ik best lang geweest, omdat het heerlijk weer was en er verder toch niemand iets wilde doen! Daarna doorgegaan, weer met de tram, tot de Docks. Daar was niet heel veel te beleven, er was ook helemaal niemand maar het was heel leuk om te blijven; aan het water en in volle zon..
Toen door naar Federation Square voor 'De Ontmoeting' haha Herman-Jan en Suzanne zijn deze week ook in Melbourne dus hebben we gisteravond afgesproken! Heel gezellig en erg vreemd! Naar een Italiaans restaurant gegaan aan het water, echt heel leuk!
Toen ben ik nog een beetje bij Federation Square gebleven en langs het waterteruggelopen,met allemaal mooie lichtjes - erg schattig;)
Vandaag ontbeten aan het water en toen naar een reisbureau gegaanom allerlei mogelijkheden te bekijken, maar dat moet ik zelf nog allemaal uitzoeken, dus dat laat ik nog weten!
Morgenga ik alweer verder. Ik hebeen WWOOF host gevonden, mijn eerste keus! En echt heel veel geluk wantontzettend veel mensen willen er heen, maar ze hebben maar 1/2/3plaatsen, maar ikben uitgekozen woohoo Het is niet echt een boerderij.Dolce Pasta &Dulce maakt hun eigen pasta en sorbets en heeft nog een aardbeientuin - awesomeee Dus dat zousowieso al heel leuk zijn, maar nu heb ik ook nog eens ontzettend gelukgehad met mijn timing! Ik gamorgen (donderdag) naar hun huis en ben daar dan tot maandag. Dan vertrekken we naar Canberra naarhttp://www.corinbank.com/ een heel groot muziekfestival! Daar maken en verkopen ze pasta aan festivalgangers en gaan tussendoor naar optredens! Daar zijn we ongeveer een week en daarna gaan we gelijk door naar http://maitreyafestival.com/ , een ander muziekfestival, om daar weer hetzelfde te doen voor 3 dagen! Blijkbaar is het heel hard werken, maar wel heel leuk en ik vind het vooral heel leuk dat het heeeeel veel dingen zijn, gecombineerd, die ik anders never-ever zou doen! Dus we zullen zien hoe dat wordt!
Op dit moment zijn er bij hen thuis nog 1 Franse jongen en 1 Nederlands meisje. De Franse jongen vertrekt voor de festivals, het meisje gaat mee met het 1e festival en dan door. Dus ook leuk dat ik niet alleen zit!
Ik zal proberen om zondag nog iets te schrijven, omdat de kans zeeeer groot is dat ik tijdens de festivals geen enkel bereik heb, ook niet op mijn telefoon..
Heel veel liefs!!! xxxxxxxxxxxx
Lieve Nynke,
Het klinkt als een groot en soms wel eenzaam avontuur! En heel spannend ook! Ga je nu ergens werken? Begreep niet helemaal de clou, geloof ik :-)
Ben benieuwd, tot lezens!
Veel liefs, Janneke
Je verslag leest als een boek. Ik zie de dingen voor mij. Dapper hoor! Je 1e baantje klinkt geweldig. Met eten bezig en op een muziekfestival zijn. Zou je daarna nog pasta kunnen zien?
Ik heb je verslag geprint voor beppe. Haar voor de telefoon al wat verteld, maar nu kan ze het lezen.
Liefs van ons beiden, beppe en aafke
Lieve Nynke,
Wat een spannende tijd heb je nu! Als ik het goed heb gelezen, ga je morgen naar het eerste festival. We hopen dat het leuk zal zijn en dat je het vol kunt houden.
Veel liefs van ons beiden en sterkte !